
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde CHP'nin izlediği politikaları ve belediyeler üzerinden ortaya çıkan iddiaları eleştirerek, partinin yolsuzluk, hukuksuzluk ve kirlenmişlikle anıldığını ifade etti.
Erdoğan, "CHP, gözünü para bürümüş bir avuç belediye soyguncusunun aklanmasına aracılık eden bir yapıya dönüşmüştür" diyerek, partinin marjinal sol örgütlerin etkisi altında kaldığını ve seçmenlerin taleplerini Meclis'e taşımak yerine kendi çıkarlarını ön planda tuttuğunu savundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin ülke içinde kutuplaştırıcı bir gündem izlediğini de vurguladı. Özellikle Suriye'deki gelişmeleri bahane ederek mezhepçilik fitnesini körüklemeye çalıştıklarını, ancak milletin bu oyuna gelmediğini belirtti. Erdoğan, "CHP, milletimizin huzurunu bozmak ve kutuplaştırmak için her türlü yolu deniyor. Polislere saldırmaktan, yargı mensuplarını tehdit etmeye, sokak terörüyle milli iradeyi baskı altına almaya kadar her şeyi yapıyorlar" dedi.
Erdoğan, CHP'nin yolsuzluk iddialarıyla gündem oluşturmaya çalıştığını, ancak milletin bu tür provokasyonlara artık kanmadığını söyledi. "CHP, Suriye'deki ateşi ülkemize taşıma çabasına bir kez daha düştü, ancak milletimiz bu oyuna gelmedi" diyen Erdoğan, partinin içinde bulunduğu durumun sadece kendilerini değil, CHP içindeki vicdan sahibi insanları da rahatsız ettiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı, CHP'nin son dönemde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına da değinerek, "Yüzlerce milyar liralık vurgunlar, sahte diplomalar ve akıl almaz skandallar CHP'nin iç yüzünü ortaya koyuyor" dedi. Erdoğan, bu tür olayların Türk siyasetine zarar verdiğini ve milletin artık bu tür oyunlara prim vermediğini sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, CHP'nin son dönemdeki tutumunu ve ülke siyasetine olan etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Erdoğan'ın milletin huzurunu ve birliğini ön planda tutan yaklaşımı, CHP'nin kutuplaştırıcı ve yıkıcı politikalarına karşı bir duruş sergiliyor. Milletin artık bu tür oyunlara kanmadığını belirten Erdoğan, Türk siyasetinin daha temiz ve şeffaf bir yapıya kavuşması için çabaladığını bir kez daha vurguladı.
Yorum Yazın